Kør-selv sommerferie i en god bil

Er vinterdepressionen ved at nærme sig, og begynder du at drømme dig sydpå i sommeren til sol og varme himmelstrøg? Måske er du allerede nu i gang med at planlægge, hvor sommerferien skal gå hen. Her er det meget forskelligt, hvad vi danskere foretrækker.

Nogle mennesker elsker charterferien, hvor fly og hotel er i en samlet pakket, og hvor du bare skal sætte dig ind i et fly, og indenfor få timer lander du med hav på den ene side og pool på den anden side. Og så findes der dem, som er fan af kør-selv ferie, hvor hele bilen er pakket med bagage og hele familien, og så går turen ellers afsted på de mange tyske motorveje, og ned til sydens sol.

Der er mange fordele forbundet med bilferie. For det første har du mulighed for selv at bestemme længden på ferien. For det andet vælger du selv både rute og tempo. Her starter ferien allerede, når I sætter jer ind i bilen hjemme i indkørslen og hele turen til destinationen. For det tredje kan det være en fordel at have bil med på ferie, så I har mulighed for at køre ud til andre destinationer eller seværdigheder, uden at leje en bil eller planlægge turen med offentlig transport på destinationen.

Skal du have ny bil til kør-selv ferien?

Hvis du skal på kør-selv ferie kræver det naturligvis, at du har en ordentlig bil at køre i. Udover at sikkerheden skal være i top, for at køre på de trafikerede motorveje og kuperet terræn, er det også vigtigt, at komforten er på plads, så alle bilens passagerer sidder godt under hele rejsen. Hvis man skal sidde klemt sammen på bagsædet, eller hvis man ikke har plads til badedyret i bagagerummet, er det ikke sikkert, at den lange køretur er det hele værd.

Sommerferien kan være en dyr oplevelse, og det kan bilen i særdeleshed også. Det kan være, at du vil investere i en ny bil inden sommerferien, så du ikke skal bekymre dig om det, når det er tid til afgang. Her er der flere ting, som du bør være opmærksom på. Du kan med fordel finde de billigste billån eller forskellige sms lån online, så du kan få hjælp til finansieringen af din nye bil. 

Når det er på plads, gælder det bare om at pakke alt dit smarte sommertøj, handle nogle gode snacks ind til turen, og så er ferien i gang.