Beskæftigelse og det skjulte jobmarkedet

En anden morgen job jagt ligger foran dig. Du hælde en kop kaffe og åbne papir til afsnittet beskæftigelse. Med en blanding af forventning og desperation du afhente påbegyndt af blyant og forberede sig på at målrette og identificere nogle mulige jobmuligheder.
Der er mindre annoncer til cirkel i morges og på trods af lovende ord og vage beskrivelser du er begyndt at tro, at ingen af disse potentielle arbejdsgivere vil seriøst overveje dig. Måske de har familie eller venner eller måske du vil høre igen “Jeg er bange for du er overkvalificerede til denne position”.
Efter at et par telefonopkald, du forsøger at komme ind i en positiv sindsstemning. Du hovedet ud af døren, en mappe af CV’er i den ene hånd og en liste over adresser på næste. Du vil aflevere et par CV’er og har planer om et interview i eftermiddag.
Måske vil i dag være forskellige…
Er du eller en ven på udkig efter arbejde? Har du hørt om bekendte afskediget fra langsigtet beskæftigelse kun at finde fire eller fem måneder senere, at de er stadig ikke kan finde et job?
Hvis du tror, den eneste måde at finde et job er at have forbindelser, kan du være delvist ret. Med sådan en efterspørgsel for beskæftigelse gøre mange jobs aldrig det til papiret. Hvordan kan du konkurrere?
NETVÆRK
“Efterlad ingen sten unturned”. Fortæl venner, familie og bekendte af din jobsøgning. Disse mennesker kan give dig en “IN” at deres virksomheder når holdninger komme rådighed.
De kan også høre der er ansætte og holde dig opdateret på muligheder du ikke måske ellers har hørt om. Deres personlige henvisning kan også gøre indtryk på arbejdsgiver på dine vegne.
IKKE-BOGFØRTE ARBEJDSPLADSER
Du behøver ikke at vente for et job at være opført i papiret, eller endda sendt oven på firma bord, til at søge arbejde i en virksomhed.
Gå gennem telefonbogen og lave en liste over virksomheder, du gerne vil arbejde for. Ringe og spørge, hvis der er nogen holdninger. Bede om navnet på den menneskelige ressourcer manager eller enkelt ansvaret for ansættelse for området du søger til.
Sende et CV og dirigere den til personen der har ansvaret for ansættelse. Skrive et følgebrev, der udtrykker din interesse i virksomheden, og hvorfor du gerne vil arbejde for dem. Følge op på flere dage senere og bede for enkelt. Fortæl dem, du tjekker for at se, at de har modtaget dit CV og spørge, hvis der er nogen holdninger, der kan blive tilgængelige.
Hvis de ikke ansætter foreslå, at du vil tjekke tilbage på et andet tidspunkt. Ofte positioner er gjort tilgængelige uventet og ved at holde i kontakt (uden at plage) kan du være den første person, der kommer til at tænke.
Dette er ikke en hemmelighed. Hvis du ikke tager fordel, vil en anden. Du kan ikke råd til at gå glip af at gøre dig selv kendt for at arbejdsgiverne før jobannonce offentliggøres.
Adgang til denne skjulte arbejdsmarkedet kan åbne muligheder du aldrig troede muligt. Staying et skridt foran andre job søgende kan du være sikker på at dit nye job er lige rundt om hjørnet!
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.